søndag den 12. oktober 2014

Brygning af belgisk inspireret julebryg 2014

Så blev det endelig tid til at sætte årets julebryg over. Og i år har jeg valgt at brygge en belgisk trappist inspireret julebryg. Brygningen gik dog ikke uden komplikationer, men det vender jeg lige tilbage til. Først til et par billeder fra aftenen.

Jeg havde om morgenen lavet et par ændringer på omrøreren, så der nu sidder to vinger på, og blander malten under mæskningen.



Her tilsætter Jan en ny ingrediens som jeg aldrig har prøvet før, nemlig Flaked Oats, altså havre. Det skulle give øllen god god cremet fornemmelse og give et flot stabilt skum.



Her ses et lille t-stykke som jeg lige ville prøve at montere inde i gryden, for at bryde strålen af den recirkulerende urt. Det fungerede rigtig godt.



Bryggedagen går rigtig godt, men det kræver en stol i køkkenet, ligesom Thomas han her demonstrerer. Som man kan se på billedet herunder så havde jeg monteret et termometer før drænventilen. Det gav os store problemer med at recirkulere under kogningen. Jeg kunne efterfølgende konstatere at humleskaller sætter sig meget nemt fast netop der. Så der er plads til forbedring.


I en belgisk trappist-øl skal der selvfølgelig også belgisk kandis i.



OG = 6,5 % alc.

Dagens medbryggere: Jan Hansen, Thomas Rossen og Jonas Borch.

/MesterBrygger


Ingen kommentarer:

Send en kommentar