fredag den 8. november 2013

Sukkermåling på julebryggen en uge efter.

Jeg har nu fået taget første sukkermåling efter gæringen blev sat igang. Som sagt var alkohol potentialet 10,5 % alc. Målingen her til morgen viser at alkoholpotentialet er 3,0 % alc. (Densitet på ca. 1022 ved 20°C), hvilket ved et lille regnestykke: 10,5 - 3,0 = 7,5 % alc. Den nuværende alkoholprocent på 7,5, repræsenterer altså den mængde sukker i urten/øllet som gæren har omdannet til alkohol og en smule kulsyre (CO2).

Min plan er at lade øllen gære videre i endnu tre til fire dage, med håb om at komme endnu højere op i alkohol procent. Derefter skal øllen stikkes om til en ny beholder, hvor den skal lagre i en uge eller to. Så vil jeg tappe øllen på flasker hvor den skal eftergære. Der skal altså tilsættes ca. 3 g. sukker pr. liter øl som får gærcellerne i øllet til live igen, og danne kulsyre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar