torsdag den 20. marts 2014

MesterBrygger på opdagelse - Whiskysmagning af Springbank

I går aftes var jeg og min kammerat Thomas til whiskysmagning af skotlands stolte Springbank destilleri. Arrangementet var afholdt af Juuls på Josty. Og som ægte ølnørd, så ved man at whisky fremstilles på samme råvare som øl, nemlig bygmalt. De gode singlemalt whiskyer vi blev præsenteret for var:

- Hazelburn 12 years old, 46% vol (normalpris 595,-)
- Hazelburn R. & K. 10 years old, cask strength 50,1% vol. (normalpris 695,-)
- Springbank 10 years old, 46% vol. (normalpris 449,-)
- Springbank 15 years old, 46% vol. (normalpris 650,-)
- Springbank 12 years old, cask strength 50,3% vol. (normalpris 550,-)
- Springbank Gaja vintage 2004, 46% vol. (normalpris 699,-)
- Springbank 21 years old, 46% (normalpris 2485,-)
- Longrow Red 2nd edition 11 years old, cask strength 53,7% vol. (normalpris 599,-)
- Longrow 18 years old, 46% vol. (normalpris 1250,-)



Springbank er et gammelt meget traditionelt destilleri, som udelukkende producerer håndlavede produkter. Selve produktionsudstyret er gammelt og forældet, men det er netop det der giver deres whisky charme.

Favoritter
Min klare favorit, både hvad pris og smag angår, var "Springbank 15 years old", som er en meget silkeblød og lækker whisky som skal drikkes og ikke gemmes. Der røg da også lige en flaske med hjem til samlingen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar