torsdag den 31. juli 2014

MesterBrygger i Bamberg, Tyskland

Så er vi kommet til Bamberg i Tyskland. Her ligger et af europas største malterier Weyermann Malz, som Janne og jeg besøgte her lidt over middag. De producerer gode specialmalte, som jeg har anvendt i samtlige af mine hjemmebryggede øl. Malteriet er grundlagt i 1879 og har rundvisninger flere gange om ugen, hvor man kan komme ind og se hele produktionen af deres malt. Jeg havde forsøgt at få plads på en rundvisning i malteriet, men da det er sommerhøjsæson, så havde de desværre ikke flere pladser ledige. Men vi gjorde da et stop alligevel hos Weyermann og besøgte deres Fan Shop, hvor jeg købte et par dejlige øl-glas.


MesterBryggeren poserer ved fabrikkens faciliteter i Bamberg.



Ud over besøg på Weyerman malz, så skulle vi selvfølgelig også smage på den lokale øl-specialitet fra Bamberg, nemlig rauchbier.
På det oldgamle værtshus Schlenkerla fra år 1405 serverer de blandt andet en "Rauchbier Märzen", som er en mørk øl brygget med røgmalt. Her er den til prøvesmagning i deres Biergarten


Janne nyder en Rauch Hefeweizen, som er en mørk røget hvedeøl, som skulle siges at være god til nybegyndere, der aldrig har smagt rauchbier før. De første tre mundfulde er dog stadig som askebæger og bacon på ølform. Men rauchbieren vokser på dig, jo flere mundfulde du tager af glasset. Øllen bestilles ved et lille hul tæt ved indgangen og man får et par poletter, som pant for ølglasset, hvis man vil ud og sidde i deres biergarten.  


Schlenkerla er idag drevet af 6. generation af familien Drum og værtshuset er et tilløbstykke i Bamberg. Gaden er fyldt med øldrikkende gæster, som svælger det gode rauchbier ned i litervis.


/MesterBrygger


Ingen kommentarer:

Send en kommentar