MesterBryggeren poserer ved fabrikkens faciliteter i Bamberg.
Ud over besøg på Weyerman malz, så skulle vi selvfølgelig også smage på den lokale øl-specialitet fra Bamberg, nemlig rauchbier.
På det oldgamle værtshus Schlenkerla fra år 1405 serverer de blandt andet en "Rauchbier Märzen", som er en mørk øl brygget med røgmalt. Her er den til prøvesmagning i deres Biergarten
Janne nyder en Rauch Hefeweizen, som er en mørk røget hvedeøl, som skulle siges at være god til nybegyndere, der aldrig har smagt rauchbier før. De første tre mundfulde er dog stadig som askebæger og bacon på ølform. Men rauchbieren vokser på dig, jo flere mundfulde du tager af glasset. Øllen bestilles ved et lille hul tæt ved indgangen og man får et par poletter, som pant for ølglasset, hvis man vil ud og sidde i deres biergarten.
Schlenkerla er idag drevet af 6. generation af familien Drum og værtshuset er et tilløbstykke i Bamberg. Gaden er fyldt med øldrikkende gæster, som svælger det gode rauchbier ned i litervis.
/MesterBrygger
Ingen kommentarer:
Send en kommentar