Men nok snak om gamle dage, og mere snak om selve øllet.
White Dog, 4,7 % vol.
Første bryg er en belgisk inspireret hvedeøl, blandt andet brygget med Saaz humle, East Kent Golding humle og Koriander Curacao.Den smager som var den brygget i Belgien. Øllen er helt hvid og har dejlige noter af koriander, sjovt nok. Lervig anbefaler den til sommeraftener, småforelskelser og sardiner. Jeg må indrømme at jeg er lidt småforelsket i denne witbier, på en lun sommeraften som i aften. Jeg kunne sagtens finde på at drikke den til en god thai-wokret eller højbelagt smørrebrød.
Betty Brown, 4,7 % vol.
Næste bryg i rækken er en brown ale, som har det mest charmerende navn Betty Brown. Øllen har en let rød-brunt farve og tydelige aner af chokolade. Den er let karboneret, hvilket passer perfekt til smagen og øltypen. Den er humlet med en New Zealandsk Pacific Gem-humle og de anbefaler at drikke den ved 4 grader celcius. Jeg kunne sagtens flå en god salt ost frem og skære den til Betty Brown.
Lucky Jack, 4,7 % vol.
Tredje øl er en gammel kending for mit vedkomne. Jeg besøgte Mike i Stavanger for en tre års tid siden, og var med til at tappe et batch af denne Lucky Jack pale ale på flasker. Den er brygget med amerikansk Amarillo og Chinook humle. Øllen vil nok gå ind under pop-udtrykket APA, American Pale Ale, som er en arvart af IPA, India Pale Ale. Øllen er langt fra så humlebitter som mange APA eller IPA findes. Den har en lækker blomster-lignende duft og skal helt sikkert drikkes til en god gang grillmad.
Hoppy Joe, 4,7 % vol.
Fjerde og sidste øl er en American Red Ale, ved navn Hoppy Joe. Og hvis jeg skal beskrive smagen så kan jeg simplificere det ved at kalde den en god blanding imellem Lucky Jack og Betty Brown, dog med flere karameltoner. Øllen er smuk mørkerød og den vil passe perfekt til en god lammekølle stopfyldt med hvidløg og rosmarin. Humletyperne brugt i Hoppy Joe er Chinook (fra USA) og Nelson Sauvin (fra New Zealand). Den er brygget på palemalt, karamelmalt og chokolademalt, hvilket giver øllen en dejlig fyldig smag.
Dommen over de fire øl fra Lervig Aktiebryggeri falder i den høje ende af skalaen. Øllene koster 20,50 kr. hos Irma og er "value for money", som amerikanerne ville sige det. Thumbs up to Mike Murphy and his Lervig Gang.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar